RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Доведеться розповісти про всі доходи: в Україні субсидії та пільги призначатимуть по-новому

У Міністерстві соціальної політики України хочуть змінити Методику обчислення середнього сукупного доходу сім'ї на місяць для подальшого надання соціальний послуг, а саме: субсидій та пільг. Пропонують враховувати до доходу й грошові перекази з-за кордону.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на відповідний проєкт, опублікований для обговорення на сайті Федерації профспілок України.

Нові доходи

Відповідно до проєкту, при обчисленні загального доходу сім'ї мають враховуватися доходи в грошовій формі, а ще в іноземній валюті, які отримані з будь-яких джерел і на території України, і за її межами.

До сукупного доходу сім'ї хочуть включити:

  • грошові перекази, отримані із-за кордону;
  • інші доходи, відомості про які отримано від Державної податкової служби України і Пенсійного фонду України, а також доходи, які задекларовано особою.

Доходи членів сім'ї

Важливо зауважити, що якщо особи зі складу сім'ї отримувача соціальних послуг фактично не проживають разом, то вони не включаються до списку членів сім'ї. Така можливість потребує підтвердження: акт обстеження житлово-побутових умов, відомості з реєстру територіальної громади, що підтверджують відомості про місце проживання (перебування) особи, документально підтверджені дані проживання за іншою адресою (договір оренди майна, відомостей з місця навчання / роботи).

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, як отримати субсидію для безробітного.