RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Пушилін упоровся? Реакція мережі на заяву про "евакуацію" жителів Донбасу до РФ

Самозваний "глава ДНР" Денис Пушилін оголосив про масове вивезення жителів окупованих бойовиками територій до сусідньої Ростовської області РФ. Він став залякувати місцевих жителів розповіддю про те, що найближчим часом, за його твердженням, ЗСУ отримають наказ про наступ на Донбасі.

За словами ватажка бойовиків т.зв. "ДНР", евакуації насамперед підлягають жінки, діти та особи похилого віку. Їм обіцяють створити всі умови для швидкого перетину пунктів пропуску та забезпечити всім необхідним. При цьому йдеться про вивезення до Росії сотень тисяч людей.

Повідомлення Пушилина викликало бурхливу реакцію користувачів соцмереж, які в іронічній, критичній, а то й сатиричній формі висловили свою думку про евакуацію. Сайт "Апостроф" зібрав найяскравіші коментарі.

Одні обурюються, що евакуації не підлягають чоловіки 18-55 років, тобто призовного віку, інші кажуть, що їхня батьківщина – Донецьк, і вони в ньому залишаться, але захищати інтереси ДНР не будуть.

Треті вважають, що Пушилін прийняв наркотичні засоби, перш ніж зробити заяву про вивезення жителів Донбасу до Ростова.

Деякі користувачі соцмереж радять Пушиліну забиратися до Росії самому і забрати своїх чиновників, ще одні іронізують, що ватажок "ДНР" вирішив оригінально обставити свою майбутню втечу.

"Так він упоровся!? Тут більш як 2 мільйони людей населення. Що робити з лежачими родичами, як бути з фінансами та майном? Тут люди живуть здебільшого, не тому що їм у кайф, а тому, що нема можливості виїхати з тих чи інших причин, досить серйозних, щоб наражати своє життя на небезпеку", - обурюються в мережі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що бойовики загострили ситуацію на Донбасі, за добу 17 лютого десятки разів обстрілявши позиції ЗСУ та мирне населення .