RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Підриватимуть житлові будинки: розвідка повідомила про прибуття до Донецька "вагнерівців"

У зв'язку із загостренням ситуації на лінії розмежування різні джерела повідомляють про підготовку окупантами низки провокацій.

Про це пише пресслужба Оперативно-тактичного угруповання "Схід".

Так, за даними розвідки, з метою здійснення провокацій до Донецька прибули підрозділи "вагнерівців", які спільно з російськими спецслужбами мають провести серію терористичних актів, а саме підрив житлових будинків. Метою даних провокацій, звісно, буде звинуватити Україну для подальшої ескалації”, – йдеться у повідомленні.

У пресслужбі наголосили, що військовослужбовці військових частин зі складу ОТГ “Схід” не планували та не планують вчинення наступу чи інших дій на тимчасово окупованій території.

Зазначається, що діяльність військовослужбовців угруповання має виключно оборонний характер, а застосування ними зброї відбувається лише при виникненні загрози життю чи здоров'ю українських військових та мирних жителів.

Раніше секретар РНБО Олексій Данилов заявив, що найближчим часом на Донбасі висока ймовірність провокацій, які можуть спричинити людські жертви. Це можуть бути вибухи автобусів з людьми та житлових будинків.