RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Яка альтернатива мобільного зв'язку: все, що потрібно знати

За інформацією мобільний операторів України, зв'язок буде стабільним за будь-яких обставин під час війни нашої держави з російськими окупантами. Однак, варто знати кілька альтернативних способів забезпечити себе зв'язком у разі кібератак.

Про це розповідає "Апостроф".

Радіостанція

Ця альтернатива дозволить підтримувати канал комунікації на відстані до 10-15 кілометрів. Можна буде спілкуватись з усіма, хто має рації. Треба використовувати станції, які підтримують діапазони VHF (136-174 МГц) і UHF (400-470 МГц).

Головні переваги: мобільність і можливість працювати в широкому діапазоні частот. До того ж деякі станції дають можливість прослуховувати звичайний FM.

Стаціонарна Телефонія

Простий та ефективний спосіб з'єднати два пристрої - простягнути кабель між ними. Кабелі "Укртелекому" прокладаються через підземні комунікації, тому це значно ускладнює їх пошкодження при обстрілі.

Важлива перевага: резервне живлення, оскільки телефони можуть живитися безпосередньо від телефонної лінії.

Супутникові телефони

Такі телефони дають можливість підтримувати зв'язок з людьми на будь-якій відстані. Їхня робота не залежить від наземних комунікацій. Перешкодити їхній роботі можуть спеціалізовані глушилки зв'язку.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що в Україні мобільний зв'язок та інтернет працюватимуть без змін, відключення не передбачається.