RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Війна в Україні: як працюють банки, пошта та магазини

На початку війни, яку оголосив Україні президент РФ Володимир Путін 24 лютого, магазини, банки та пошта працювали із перебоями, але наразі вони працюють справно в особому режимі.

"Апостроф" розповідає, як наразі працюють пошта, банки та супермаркети в Україні.

ПриватБанк

У безперебійному режимі наразі працюють ті відділення, які знаходяться у населених пунктах, де немає загроз життю та здоров'ю працівникам банку. Онлайн послуги цілодобові, а безготівкові розрахунки працюють без обмежень. Зняття готівки з банкоматів також можливе, інкасації виконуються на безперебійній основі. Дія карток банку подовжена на 180 днів. Послуга для оплати товару "Оплата частинами" тимчасово зупинена. Крім того, працює мережа POS-терміналів.

Також тимчасово призупинено роботу валютного ринку України, окрім операцій продажу іноземної валюти клієнтами.

Ощадбанк

Відділення Ощадбанку також працюють за стандартним графіком у місцях, де немає загрози для робітників. Банк запевняє, що готівку також можна зняти, гроші надходять до банкоматів на безперебійній основі, як і онлайн-банківські послуги. Безготівкові розрахунки працюють без обмежень.

Raiffeisen

Банк працює у звичайному режимі, як і всі платіжні системи, є доступ до своїх коштів.

Укрсіббанк

"Шановні клієнти, у цей непростий для країни час UKRSIBBANK продовжує свою роботу та робить все можливе, щоб підтримати своїх клієнтів та надавати якісне банківське обслуговування", - йдеться у повідомленні банку, в якому також наведені адреси із графіком роботи.

Укргазбанк

Дія карток банку, яка повинна була закінчитися незабаром, була подовжена ще на 180 днів.

"Всі наші сервіси доступні, картки активні, а ми готові допомагати вам у будь-яку хвилину", - наголошується у повідомленні.

Укрпошта

Укрпошта працює у безпечних для працівниках відділеннях. Обслуговуються в обмеженому режимі у першу чергу найбільш вразливі верстви населення пенсійними виплатами та товарами побутового споживання, а також отриманням посилок.

У звичайному режимі працюють відділення у таких областях України: Вінницькій, Волинській, Закарпатській, Івано-франківській, Львівській, Дніпропетровській, Кіровоградській, Миколаївській, Одеській, Рівненській, Хмельницькій, Тернопільській, Черкаській та Чернівецькій.

Частково прцюють у Запорізькій, Донецькій, Житомирській, Полтавській та Харківській областях.

У Київській, Луганській, Сумській, Херсонській та Чернігівській областях поки що не працюють, чекають стабілізації ситуації.

"Ми домовилися з європейськими партнерами про відновлення відправлень, щойно це буде можливо. Також повідомляємо, що Укрпошта припинила поштове співробітництво з Поштою Росії та Білорусі. Посилки та перекази в ці країни не приймаються. Ті посилки, які були прийняті до 24 лютого, будуть повернуті власникам з оплатою, коли безпекова ситуація дозволить це зробити", - додали у повідомленні.

Нова пошта

Працюють частково у Донецькій, Луганській, Харківській, Херсонській, Сумській, Київській, Чернігівській та Миколаївській областях лише на видачу тих посилок, що там знаходяться і тільки у разі, якщо немає загрози життю.

Відділення а інших областях з 26 лютого працюють за графіком суботи – з 9:00 до 18:00.

Потрібно перевіряти стан посилки через додаток, і якщо вона знаходиться у вищезазначених областях - потрібно чекати на повідомлення про можливість отримання.

"Ми відправимо його тоді, коли буде можливість безпечно видати посилку. Якщо відправлення знаходиться у всіх інших областях - ви можете самостійно зробити переадресацію туди, де вам зручно її отримати. Для цього натисніть у трекінгу кнопку «переадресація» та виберіть відділення, куди потрібно доставити", - йдеться у повідомленні, де уточнюється, що переадресація безкоштовна.

АТБ

АТБ працює у посиленому режимі для забезпечення українців продуктами та товарами першої необхідності. Є проблеми із поставками продуктів із зон активних бойових дій.

"Компанія вирішує проблему забезпечення товару на полках магазинів перерозподіляє залишки між магазинами та користуючись зробленими залишками на власних складських центрах. На складських об’єктах компанії на сьогодні сформована достатня кількість товарних залишків для забезпечення споживчого попиту. Логістична та транспортна інфраструктура компанії працює у максимально посиленому режимі", - йдеться у повідомленні.

Коли ситуація в окремих населених пунктах стабілізовувається, тоді АТБ відновлює роботу.

"Компанія впровадила механізми додаткового стимулювання персоналу магазинів, водіїв транспортних засобів, працівників логістичних центрів, які знаходяться у небезпечних районах озброєного зіткнення та виконують свою роботу у надважких та надскладних умовах", - додали у пресцентрі.

Крім того, мережа супермаркетів здійснює першочергову допомогу та забезпечення продуктами харчування військовим частинам ЗСУ, об’єднанням територіальної оборони, резервістам. Вже сформовані відповідні резервні фонди.

Сільпо

Сільпо опублікували актуальний на даний час графік роботи супермаркету у різних населених пунктах України.

Нагадаємо, велика українська мережа супермаркетів "Сільпо" пояснила як працюватиме новий сервіс "Гроші на касі" у проєкті ПриватБанку у зв'язку зі складнощами у знятті готівки з банкоматів в Україні. За один чек можна зняти на касі 6 тисяч гривень.