RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Рахунок пішов на тисячі: як українська армія знищувала військову техніку окупанта, фото та відео

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, з 24 лютого, російська армія зазнала колосальних втрат. Загалом було ліквідовано понад 4300 військових, а також знищено понад 1000 одиниць військової техніки.

"Апостроф" розповідає про те, як доблесна українська армія давала відсіч російському агресору.

Літаки та гелікоптери

За даними заступника міністра оборони України Ганни Маляр, російська армія за весь час з початку вторгнення втратила 27 літаків та 26 вертольотів.

У суботу, 26 лютого, над Чорним морем українською системою ППО було збито винищувач Су-30, а також ще один літак Російської Федерації.

Про знищення першого літака повідомило командування ВПС України у Facebook. Тим часом місце падіння другого літака не розголошувалося.

Крім того, народний депутат України, голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія повідомляв, що у Василькові було знищено винищувача російської армії, а також було збито Іл-76 з десантом на борту. Також повідомлялося, що один український льотчик збив 6 російських літаків.

БУКи та ГРАДи

За час початку вторгнення українська армія знищила один ворожий ЗРК "Бук", а також чотири реактивні системи залпового вогню "Град".

Також установки було знищено під Харковом.

Танки та інша військова техніка

За даними міністерства оборони України, російські окупанти втратили 146 танків, 706 броньованих автомобілів, 30 одиниць іншої автомобільної техніки - йдеться у т.ч. про вантажівки постачання. Крім того, окупанти втратили 60 цистерн.

Колона ворога також прорвалася до Києва, але була знищена.

Оперативне командування "Північ" повідомляло, що 2 російські танки спробували прорватися до Чернігова, але були підбиті.

Фото: Facebook / Оперативне командування "Північ" / Operational Command “North”

Також ми повідомляли, що у Мелітополі Запорізької області українські військові знищили російський танк. Вогонь відчинили, коли його намагалися дозаправити.

Крім того, вранці, 27 лютого, до Харкова увірвалася російська техніка, але окупанти отримали гідну відсіч.

Серйозні втрати у техніці противник зазнав і в Херсонській області - безпілотник "Байрактар" завдав удару по колоні в районі села Чорнобаївка.


Це лише мала частина кадрів із розбитою технікою окупанта. Дальше більше! "Апостроф" продовжує стежити за розвитком ситуації.

Раніше ми повідомляли, що українські військові розшукують колону ворожої техніки, позначену літерою V, вона рухається у бік Києва. Це особливо небезпечні терористи, які прибули в Україну зі спеціальним завданням.