RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

За мародерство – розстріл на місці: мер Охтирки зробив жорстку заяву

В Охтирці Сумської області за мародерство будуть розстрілювати на місці. Таке попередження зробила влада міста.

Відповідне відеозвернення опублікував міський голова Павло Кузьменко у Facebook.

Він заявив, що у місті частішають випадки мародерства, головно - у приватному секторі.

"Якщо ви бачите, що десь люди виїхали, але там з'являються якісь невідомі особи, повідомляйте, будуть телефони… виїжджатиме туди батальйон територіальної оборони. За мародерство – розстріл на місці", - наголосив Павло Кузьменко.

Голова міста попередив підприємців, які захмарно підвищують ціни на продукти харчування, про наслідки, які на них чекатимуть.

"Поки що підвищення цін на товари розцінюватиметься як мародерство", - зауважив він.

Мер також розповів про загальну ситуацію в місті та про дію комендантської години з 17:30 до 7:00. Громадян закликав у цей період нікуди не ходити. Оскільки військові забезпечують безпеку міста під час комендантської години, у них є право стріляти спочатку на попередження, а потім на поразку.

Мешканці повинні мати при собі документи та показувати їх, навіть якщо військові зупиняють кожні 50 метрів. Не можна з'являтися на вулиці у нетверезому вигляді, щоб не провокувати військових: п'яні люди, які ходитимуть містом, можуть бути розстріляні, адже сприйматимуться як ворог, додав він.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у Харкові різко злетіли ціни на хліб: за нарізний батон або буханець хліба вимагають 40 гривень.