RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Злякалися заходити до міста: російські строковики влаштували бунт на кораблі під Одесою

28 лютого росіяни вийшли на зв'язок і попросили дати їм можливість залишити затоку та не десантуватися в Одесі.

Про це повідомляє видання "Думська".

Там зуміли зв'язатися із родичами російських морських піхотинців 810-ї бригади РФ, яка дислокується в окупованому Криму. Вони розповіли про деталі невдалої спроби морського десанту прямо в Одесу.

Командування РФ дійсно планувало це безумство, причому великі десантні кораблі повинні були причалити до замінованого та заблокованого протитанковими їжаками Лузанівського пляжу. Перед цим вони мали відпрацювати околицями із систем залпового вогню. Водночас у затоці літали вертольоти ворога та велика кількість БПЛА.

Українська ППО та інші захисники міста готувалися дати відсіч противнику, але в останній момент строковики вийшли на зв'язок та попросили дати їм можливість залишити затоку.

За інформацією видання, на кораблях стався справжнісінький бунт: хлопчики-строковики відмовилися виконувати наказ та штурмувати узбережжя українського міста-мільйонника.

"Можливо, їх жахнула сама ідея такої божевільної операції, але ми схиляємося до того, що російських юнаків злегка налякали українські морпіхи, більшість яких провела на війні по п'ять і більше років. Заради справедливості треба сказати, що й українські війська вчинили по-людськи, не влаштувавши різанину прямо в затоці", - пише "Думська".

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що в різних точках країни росіяни залишають техніку і здаються.