RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Забули правила безпеки: що загрожує окупантам на Чорнобильській АЕС

Російським окупантам загрожує серйозне радіоактивне опромінення в Чорнобильській зоні відчуження через незнання правил безпеки.

Про це повідомляє Національна гвардія України.

Явно не володіючи навичками забезпечення особистої безпеки на радіоактивно забрудненій території, російські військовослужбовці зазнають значного радіоактивного опромінення, яке матиме наслідки у формі онкологічних захворювань.

“Невігластво та нерозуміння небезпек, нехтування правилами, угодами та конвенціями часто призводять до прикрого самогубства”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, російські окупанти захопили Чорнобильську атомну станцію 24 лютого. Війська РФ просувалися до об'єкта через зону відчуження, де пізніше було зафіксовано підвищений рівень радіаційного забруднення.

Однією з причин цього міг бути радіоактивний пил, який піднімався через рух техніки та особового складу на окремих ділянках з осередками підвищеного рівня радіації.

Раніше ми писали, що на захопленій російськими військовими ЧАЕС співробітники продовжують роботу, оскільки цей об'єкт не можна покинути – це може призвести до масштабної екологічної катастрофи.