RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Кожен окупант її має почути: пісня про "Байрактар" стала вірусною у мережі

У мережі набуває популярності пісня "Байрактар", яку українці рекомендують послухати російським окупантам, перш ніж вдиратися на наші землі.

У композиції йдеться про те, що попри вторгнення в Україну агресорів РФ та “нових військових машинах, з різним озброєнням та у новенькій формі“ вони отримали гідну відсіч від українців, у тому числі і завдяки ударно-розвідувальним безпілотникам "Байрактар". Використання цієї зброї дає українцям стратегічну перевагу над росіянами і раніше викликало нервову реакцію навіть у російського керівництва.

Нагадаємо, ударно-розвідувальні безпілотники "Байрактар" призначені для виконання розвідувальних та ударних завдань. Це оперативно-тактичний, багатоцільовий безпілотний літальний комплекс, який може проводити розвідку на значному віддалені від станції управління, відстежувати та самостійно знищувати цілі.

Загалом Bayraktar TB2, окрім рекордної тривалості польоту, має досить високі характеристики для БПЛА свого класу: злітна маса 560 кг - 55 кг корисного навантаження. Дрон має надпотужну оптичну станцію, яка здатна виявляти цілі на відстані у десятки кілометрів та можливість самостійно завдавати удари високоточними боєприпасами.

Крім того, цей дрон має успішний досвід бойового використання, зокрема у Сирії, де Росія розмістила широкий спектр засобів боротьби з БПЛА. Додамо, що Bayraktar TB2 повністю відповідає вимогам стандартів НАТО щодо завадозахищеності каналів зв'язку та передачі даних.

Раніше ми писали про переваги "Байрактара" на полі бою.