RU  UA  EN

Понеділок, 3 червня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.75
НБУ:USD  40.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 червня

Всі новини

Розгром десанту під Миколаєвом та оборона Києва: актуальна карта вторгнення Росії в Україну на вечір 2 березня

У міністерстві оборони України відзвітували про перебіг бойових дій щодо відображення російської збройної агресії проти нашої країни.

Про це повідомляє у Facebook Генеральний штаб Збройних сил України.

Станом на вечір, 2 березня, українські війська успішно продовжують оборонну операцію, стримуючи переважаючі сили супротивника. На Волині створено систему оборони, ведеться постійне спостереження за характером дій супротивника, який веде демонстративні дії вздовж кордону з Україною.

На приморському напрямку нашим військовим вдалося знищити ворожий десант у районі Миколаєва – російські солдати та офіцери продовжують здаватися в полон та відмовляються продовжувати наступ. Повітряними силами ЗС України здійснюється відбиття нападів з повітря.

У свою чергу, російські окупанти діють порушуючи норми міжнародного гуманітарного права - з початку вторгнення територією України було випущено близько 180 ракет.

Окрім військових об'єктів значних втрат зазнала громадянська інфраструктура та житлові квартали населених пунктів. Окупанти здійснюють мародерства і вбивають місцеве населення, включаючи жінок та дітей - їхній моральний дух вкрай низький.

За цю добу до 30 бойових літаків порушили повітряний простір України, переважно з боку Республіки Білорусь, та здійснили бомбардування цивільного населення. Тим часом підрозділи Збройних сил України звільнили селище міського типу Макарів Київської області.

Крім того, в Мережі з'явилася карта військових дій в Україні станом на 2 березня - вона опублікована на сторінці Twitter NewsMap.pl.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що сьомий день триває війна між Україною та фашистською ордою Росії. Бліц-криг окупантів із захоплення України провалився. Озвірівши, ворог знищує українські міста, порушивши при цьому всі закони воєнного часу. Страшно бомбардують Харків, використовуючи при цьому заборонену зброю.