RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

Весь світ із Україною: на війну проти Росії зібралися японські добровольці

"Інтернаціональний" легіон України продовжує зростати: тепер допомагати Україні у війні з Росією вирушають 70 добровольців із Японії.

Про це повідомляє reuters.

До складу добровольчої групи увійшли 70 чоловіків, серед яких 50 ветеранів сил самооборони Японії, а також - представники Французького іноземного легіону.

"Коли я побачив фотографії літніх чоловіків та жінок в Україні, які тримають зброю та йдуть на фронт, я відчув, що маю піти на їхнє місце", - заявив 39-річний японець, який хотів відправитися захищати український народ. Він побачив заклик посольства та, не роздумуючи, зателефонував туди. У дипвідомстві відхилили пропозицію офісного співробітника, заявивши, що йому не вистачає необхідного військового досвіду.

Проте вже 70 підготовлених добровольців подали заявки. До них можуть приєднатися й інші японці, які не можуть просто спостерігати за несправедливістю, що твориться в Україні.

У новому повідомленні у Твіттері посольство України в Японії повідомило, що шукає добровольців із досвідом роботи в галузі медицини, інформаційних технологій, зв'язку чи пожежогасіння. У повідомленні не уточнюється: потрібна віддалена допомога, або ж обов'язкове перебування на території України.

Зазначимо також, що посольство України в Японії повідомило, що вже отримало понад 60 000 переказів на допомогу Україні, загальна сума перевищила 2 мільярди ієн.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що українських військових із Французького іноземного легіону відпустили в Україну у повному бойовому екіпіруванні.