RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

24 червня

Всі новини

Як влаштувати стрілецьку позицію з мішків із піском: на що потрібно звернути увагу

Укриття з мішків з піском - якийсь хліб з маслом польової фортифікації. Цей тип споруд бере початок ще з часів першої світової війни. Більше того, - не втратив своєї актуальності й досі. Чому? Тому що мішки дешеві, порожняком вони важать трохи більше нічого, ефективно зупиняють уламки та кулі, випущені зі стрілецької зброї, а будувати укриття з них може навіть 15-річний школяр, який стикався з будівництвом лише у "Майнкрафті". Особливо актуальним є цей гайд для загонів тероборони в селах та селищах міського типу, що знаходяться на лінії наступу окупанта.

Про те, як правильно облаштувати стрілецьку позицію, розповів Telegram -канал "Український Наступ"

Отже, вам знадобиться:

  • Пісок;
  • Цукрові мішки 55х105;
  • Кабельні стяжки або дріт, щоб пов'язати повний мішок;
  • Лопаті
  • Дошки (для облаштування отворів);
  • Тент або маскувальна сітка;
  • Чотири пари рук;

Перед тим, як організовувати операцію-фортифікацію, заплануйте де стоятиме ваше зміцнення. Ідеальним вибором будуть дороги регіонального та національного значення, перехрестя проспектів та фасади адмінбудівель.

Будівництво зміцнення починається із наповнення мішків піском. Як показує практика, простіше наповнювати мішки прямо на місці будівництва (якщо це можливо). Договоріться з місцевими, комунальниками або волонтерами щодо доставки піску для потреб територіальної оборони. Якщо поруч є річка, подбайте про доставку піску з узбережжя. Уживані мішки у великій кількості можна перейняти у фермерських господарств.

Поки ваші побратими пораються з лопатою, проклинаючи вас за ініціативність, починайте викладати перший ярус мішків. Обережно повний мішок важить понад 50 кг. Бережіть спину. Вона вам ще знадобиться для повернення до Криму. Найпростіше укріплення формується у формі букв С або П. Власне, форма зміцнення та їх розміри залежать тільки від вашої фантазії, кількості мішків з піском та терпіння ваших побратимів. Другий і кожен наступний ярус мішків укладаємо на зразок цегляної кладки. По висоті, укриття має бути не нижче лінії живота. Важливо: залишайте бійниці для стрілянини.

Для облаштування дверей або вікон у вашому укритті виконайте перекриття. Покладіть зверху двох кладок широку дерев'яну дошку. Наступний ярус мішків викладайте на неї.

За 3-4 години інтенсивного тренування, у вас має вийти щось приблизно схоже на це:

Важливо, що єдиним недоліком вашого укриття, (який ви повинні нівелювати) є колір цукрових мішків. Білий колір добре видно у темну пору доби при мінімальному освітленні. Крім того, він впадає у вічі на тлі сіро-коричневого ландшафту ранньою весною. По можливості, закрийте ваше укриття маскувальною сіткою або темно-зеленим тентом.

Поставте в укриття дерев'яні ящики. МОЗ нагадує, – сидіти на холодній землі дуже шкідливо для сечостатевої системи.

Раніше ми також повідомляли про те, як правильно кидати коктейль Молотова з ворожої техніки та куди цілитися.