RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Коли Путін почне ядерну війну – мільярдер Пугачов пояснив

Російський президент Володимир Путін готовий розв'язати ядерну війну, але це технічно неможливо зробити. До того ж, до цього кроку не готові російські генерали.

Таку думку в інтерв'ю журналісту Дмитру Гордону висловив колишній російський банкір, колишній друг президента РФ Сергій Пугачов.

На запитання журналіста щодо ймовірності використання тактичних ядерних ракет проти України мільярдер відповів:

"На мій погляд, Путін готовий розв'язати ядерну війну. Коли я говорю "ні", я це говорю не тому, що Путін цього не зробить, що Путін одумається. А я говорю, що технічно це неможливо зробити".

Пугачов також згадав історію про те, як лідер ЛДПР Володимир Жириновський на питання про ядерну валізку говорив, що навіть якщо президент Єльцин накаже розпочати ядерну війну, то цього не станеться.

"Тобто сьогодні ситуація: коли я говорю "ні", я не кажу, що Путін цього не хоче. Путін, може, вже готовий її почати. Люди, які там живуть, – вони кажуть, що ядерна війна не залишає для них шансів", - пояснив бізнесмен.

Він упевнений, що до використання тактичної ядерної зброї не дійде, а РФ не поліруватиме українські міста.

"... взяття міст – не питання тактичної ядерної зброї. Для того, щоб захопити Україну, російській армії сьогодні перше – не вистачає вміння, техніки, можливостей, духу та багато чого ще. Але якби було бажання це зробити у когось – ну, скажімо, у керівництва російської армії – то вони могли б зробити це так, як уміють… Так, як вони робили це в Сирії… Це обвалення будинків, тобто для цього треба зрівняти із землею… На це, якщо навіть Путін готовий до цього, армія не піде, генерали не підуть. Я впевнений на 100%. Між Шойгу та генералами, які реально керують армією, відстань набагато більша, ніж між Шойгу за столом з Путіним, – заявив Пугачов.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що російський президент Путін наказав перевести сили стримування в особливий режим бойового чергування, що, звичайно, викликало ще більший шок після того, як агресор напав на Україну.