RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Що робити, якщо не чути сирену: є одразу кілька варіантів

Мешканці різних населених пунктів України скаржаться на те, що їм часто не чути сигналу тривоги і вони не можуть зорієнтуватися, коли бінти до сховища.

"Апостроф" розповідає про альтернативні методи дізнатися про те, що оголошено повітряну тривогу.

Зокрема, задля безпеки жителів країни в умовах війни, за сприяння Міністерства цифрової трансформації України, було оперативно розроблено мобільний додаток "Повітряна тривога". Там повідомляється про тривоги та інші події у всіх населених пунктах країни. Його можна безкоштовно скачати на платформах AppStore та Google Play.

Крім того, є безліч чатів у Telegram vs Viber, які оперативно повідомляють про тривогу та діляться найактуальнішими новинами про ситуацію в регіоні. Дуже важливо вибрати перевірений чат, для цього потрібно попросити друзів, щоб вони запросили туди.

Також можна підписатися у соціальних мережах на мерів українських міст. Вони також попереджають про сигнал "тривога" та повідомляють усю важливу інформацію у містах.

Нагадаємо, служба спеціального зв'язку та захисту інформації України опублікувала інструкцію, як українцям під час війни відрізняти сигнал сирени.