RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Евакуація з Маріуполя та Волновахи не може початися: що відомо наразі

Людей з Маріуполя та Волновахи не можуть евакуювати через те, що російські окупанти не підтвердили режим тиші по усьому маршруту евакуації. Тиша є лише у Донецькій області, далі по маршруту тривають бої, зокрема у Запорізькій області.

Про це повідомив губернатор Донецької області Павло Кириленко на своєму каналі у Telegram.

"Ведемо переговори із російською стороною про підтвердження режиму тиші по усьому маршруту евакуації мирного населення із Маріуполя", - написав він.

Кириленко наголосив, що вірити потрібно лише офіційній інформації з перевірених джерел.

Станом на 12:00 окупанти ще не підтвердили режим тиші, про що глава Донецької ОДА повідомив у прямому етері українським телеканалам, які 24/7 повідомляють новини щодо ситуації в Україні.

Також із закликом перестати стріляти виступила й віцепрем'єр-міністерка – міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук у прямому етері.

"Закликаю російську владу припинити просування військ. Треба провести евакуацію людей. За цим стежить увесь світ", - заявила Верещук.

Нагадаємо, жителів Маріуполя та Волновахи евакуюватимуть за допомогою “зеленого коридору”, армія РФ пообіцяла не стріляти під час виїзду мирних громадян.