RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

20 вересня

Всі новини

Здаються в полон або тікають: окупанти з кожним днем дедалі менше хочуть воювати в Україні - зведення Генштабу на 5 березня

Станом на суботу, 5 березня, на десяту добу героїчного протистояння українців російським фашистам, частини та підрозділи окупантів деморалізовані, солдати і офіцери російської армії здаються у полон або втікають, залишаючи в Україні своє вороже озброєння і техніку. Тим часом, прості українці, разом з ЗСУ та СБУ, ведуть запеклі бої зі звільнення міст України, які потерпають від терору бойовиків РФ.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ у Facebook.

Громадяни України, які виходять на ворога неозброєними та демонструють свою позицію до них, завдають окупантам психологічної поразки.

"Стикаючись з постійним опором та усвідомлюючи протиправність своїх дій окупанти продовжують обстріли цивільного населення, завдають ракетно-бомбових ударів по об’єктах критичної інфраструктури та житлових будинках, лікарнях, дитячих садках, використовують жінок, дітей і літніх людей в якості “живого щита”, - йдеться у зведенні.

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Незважаючи на те, що у країни-агресора не вдалося бліцкригу, Росія все одно не покидає спроб створити ілюзію, що все вдалося, у своїх пропагандистських ЗМІ, поширюючи фейкові мапи, на яких ворог нібито захопив багато української території, а також приховуючи справжні втрати на своїй стороні. Крім того, окупанти блокують власному населенню можливість отримувати правдиву та об’єктивну інформацію, що порушує права людини. Вони приймають закони щодо кримінальної відповідальності за розповсюдження цієї правди, яку російська влада активно називає "фейками".

"Збройні Сили України продовжують тримати визначені рубежі на всіх напрямках, а на окремих напрямках контратакують та змушують противника відступати з втратами, порушують тилові комунікації та завдають нищівних ударів. На жаль про всі наші успіхи ми поки що не можемо розповісти, щоб не зірвати задумане. Але повірте, у свій час все стане відомо", - наголошується у повідомленні.

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Нагадаємо, внаслідок війни, розпочатої Володимиром Путіним 24 лютого, найбільше страждає північний схід країни, зокрема, Харків. Чергового масованого бомбардування місто зазнало в ніч на суботу 5 березня.