RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Врятувати життя у смартфоні: які чат-боти мають бути у кожного українця

Під час війни в Україні у нашому столітті допоможуть смартфони, які є під рукою майже у кожного українця. Їх можна зробити ще кориснішими, якщо завантажити декілька чат-ботів, що стануть важливими помічниками під час бойових дій.

"Апостроф" розповів про найкорисніші чат-боти у Telegram.

"Готовий до всього"

Він допоможе порадами: що робити цивільному населенню у небезпечних ситуаціях, як допомогти ЗСУ, як вступити до лав Збройних сил чи в тероборону, які для цього потрібні документи, які вимоги до українських військових. Там можна знайти й анкету для добровольців. Бот навчить українця надавати першу допомогу, допоможе зібрати аптечку й валізу з усім необхідним, розповідає як підготувати будинок до надзвичайних подій, має у наявності контакти психологічної допомоги.

"Народний месник"

Тут можна пожертвувати у спецфонди на потреби нашої армії, повідомити про переміщення техніки російських орків та мітки, які роблять диверсанти.

STOP Russian War

Сюди теж можна повідомляти про пересування, обсяги та дислокацію російських військ. З бота інформація одразу переходить до Штабу ЗСУ, а тому інформація негайно перевіряється та може дуже допомогти нашим військовим.

StopRussia

До інформаційного фронту можуть долучитись не лише блогери та журналісти, а й пересічні громадяни, якщо підключать цей чат-бот. Він збирає пропагандистські та неправдиві ресурси з Instagram, YouTube, Telegram та Facebook, надаючи інструкції як їх заблокувати користувачам.

"Укриття Києва"

Ті люди, які наразі застрягли у Києві та постійно пересуваються у бомбосховища, можуть також завантажити цей чат-бот, щоб дізнатись найближче укриття. Для цього потрібно відправити повідомлення зі своєю геолокацією.

Раніше ми повідомляли, що потрібно завантажити на випадок, якщо відключиться мобільний зв'язок та інтернет.