RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Знищуватимуть на місці: Міноборони РФ наказало ховати загиблих окупантів у братських могилах

На тлі новин з України про масові втрати російської армії на війні - Міністерство оборони Російської Федерації видало наказ про таємну евакуацію загиблих військових для поховання у братських могилах, а в разі неможливості вивезення - знищення на місці.

Про це повідомляє Оперативне командування "Північ", оприлюднивши копію документа у соцмережі Facebook.

У наказі, зокрема, наголошується, що в найкоротші терміни необхідно вжити заходи із евакуації тіл загиблих військовослужбовців Збройних сил РФ "з території проведення спеціальної операції".

"Забезпечити з 1 березня 2022 р. прихований вивіз (у нічний час) тіл загиблих військовослужбовців Збройних сил Російської Федерації в пункти постійної дислокації та їх поховання в братській могилі (у тому числі в Республіці Білорусь) з присвоєнням номера. При неможливості проведення евакуації тіл з 1 березня 2022 р. вжити заходів для їх знищення на місці", - йдеться у наказі.

Під документом від 26 лютого 2022 року стоїть підпис заступника міністра оборони РФ А. Криворучка.

Як зазначили в ОК "Північ", це все, що потрібно знати про ставлення супротивника до своїх солдатів. Тоді як українських загиблих воїнів проводжають в останню путь як Героїв і шанують їхню пам'ять.

Як писав раніше "Апостроф", з початку війни РФ проти суверенної та незалежної України окупанти втратили понад 10 000 особового складу, а кількість поранених ще більша. Лікарні окупованого Криму переповнені пораненими військовими РФ.