RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Це геноцид: Зеленський виступив із новим потужним зверненням

Президент України Володимир Зеленський виступив перед народом з нагоди Міжнародного жіночого дня, який відзначають 8 березня.

Відеозвернення верховного головнокомандувача було опубліковано на його офіційному Telegram-каналі.

Свою промову глава держави почав із того, що хотів би просто привітати всіх із Днем весни, а жінок – з їхнім щорічним святом. Але зараз він цього не може зробити з об'єктивних причин.

При цьому він нагадав, що буквально сьогодні окупанти в черговий раз бомбили мирне українське місто Суми, яке "ніколи у своїй історії не загрожує Росії".

"У Маріуполі вперше за десятки років, вперше мабуть з часів вторгнення нацистів, від зневоднення померла дитина", - додав президент.

Але при цьому він наголосив, що всі 30 років після розвалу СРСР Російська Федерація не втрачала стільки авіаційної техніки, скільки за минулі 13 днів війни.

"13 днів, коли ми чуємо обіцянки. 13 днів, коли нам кажуть, що ось-ось буде допомога у небі. Будуть літаки. Нам їх передадуть", - недвозначно натякнув Зеленський.

Водночас він акцентував увагу українців та всієї цивілізованої спільноти на тому, що вина за цю страшну кризу повністю лежить на російській державі. Але при цьому він додав, що певна частка відповідальності лежить і на наших західних партнерах, яким все ніяк не вистачає духу ухвалити рішення щодо закриття неба над Україною.

Щодо гуманітарних коридорів, то український гарант ще раз озвучив очевидну річ. А саме – що люди просто побоюються обстрілів з боку окупантів.

"Я звертатимуся безпосередньо до народів світу, якщо лідери світу не докладатимуть усіх зусиль, щоб зупинити цю війну. Це геноцид", - резюмував Володимир Зеленський.


Раніше ми також повідомляли, що днями Зеленський дав інтерв'ю американському виданню, в якому заявив, що Росія не обмежиться Україною.