RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Від оборони до атаки: Арестович розповів про успіхи української армії за останню добу

Українська армія за добу 7 березня провела не менше семи контратак.

Про це повідомив радник глави Офісу президента Олексій Арестович під час брифінгу.

Так, за його словами, українські ППО справно збивають літаки та ракети росіян і не дають супротивникові закріпитися на нових позиціях. Також представник ОП розповів про оборону Маріуполя.

"Збройні сили України контролюють ситуацію, збивають літаки супротивника та крилаті ракети, не дають йому закріпитися на тих місцях, куди він хоче просунутися. За вчора ЗСУ та сили оборони України загалом здійснили не менше 7 контратак. Героїчно тримається Маріуполь, навіть учора була контратака, знищили танкову колону супротивника. Тримається зона ООС, де один із повітряно-десантних підрозділів знищив колону. Харків ходить у контратаки, тобто наша армія добре знає, що робити", - зазначив він.

Також Арестович спростував інформацію про захоплення Ізюма, уточнивши, що там точаться бої, і додав, що темпи просування противника суттєво сповільнилися, через що він намагається придушити українців дезінформацією про "захоплення міст".

"2-3 дні ми чуємо про захоплення міст. Наше завдання - не вірити в їхні брехливі повідомлення… Ті сили, які продовжують рух, рухаються малими силами, проводять розвідку і не становлять загрози у тих місцях, які вони зазначають у своїх повідомленнях", – каже Арестович.

Як повідомляв "Апостроф", раніше під Миколаєвом українські військові дали гідну відсіч противнику та знищили велику кількість танків та іншої техніки російських військ.