RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

ЗСУ під Харковом знищили генерала нацистів: дані радіоперехоплення

Українські військові повідомили про ліквідацію під Харковом генерал-майора російської армії Віталія Герасимова.

Про це на своїй сторінці в Telegram повідомив офіцер Збройних сил України Анатолій Штефан (Штірліц) - він же опублікував записи аудіоперехоплення переговорів товаришів по службі Герасимова.

Обережно!!! Записи містять ненормативну лексику!!!


Факт загибелі російського генерала підтвердили в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України - повідомляється, що разом з ним було знищено ще кілька старших офіцерів армії рашистів, також є поранені.

За даними з відкритих джерел, Віталій Герасимов народився 1977 року в Казані. Він закінчив азанський філіал Челябінського вищого танкового командного училища ім. 50-річчя Великого Жовтня, потім навчався в загальновійськовій академії збройних сил і військовій академії генштабу збройних сил Росії. На момент загибелі Герасимов обіймав посаду начальника штабу та першого заступника командувача 41-ої армії Центрального військового округу Росії.

Крім вторгнення в Україну, Герасимов брав участь у другій чеченській війні, а також воював у Сирії. Мав низку нагород, включаючи медаль за т.зв. "повернення" Криму.

Раніше ми повідомляли, що українські військовослужбовці ліквідували командира 247-го гвардійського десантно-штурмового полку, гвардії полковник Костянтина Зізевського.