RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Як зараз працюють заправки та наскільки вистачить бензину: ситуація по Україні

АЗС в Україні поступово відновлює нормальну роботу з обмеженням до 20-30 літрів на один бак. Мережі заправок по-різному намагаються забезпечити авто всім необхідним.

Про це пише "Сегодня".

Деякі заправки мережі ОККО можуть тимчасово не працювати, але як тільки співробітникам і самій заправці нічого не загрожуватиме - вони знову відкриються.

Водночас WOG обслуговує без черги машини спецслужб та критичної інфраструктури.

Мережі "Укрнафти" на даний момент намагаються максимально налагодити постачання та працювати, доки немає загроз для життя.

У свою чергу, аналітик "Нафторинку" Олександр Сіренко повідомив, що із шести нафтових заводів працює всього один, який забезпечує 50% від потреби.

Великі мережі АЗС продовжують утримувати граничні ціни на пальне, незважаючи на те, що Україна відмовилася від білоруського та російського імпорту. Так, за інформацією Мінекономіки, літр бензину не може продаватися дорожче за 38,34 грн, а дизель - 35,92.

На даний момент, постачання бензину та газу утруднено у таких областях України: Чернігівська, Сумська, Харківська, Донецька.

Нагадаємо, президент США Джо Байден у вівторок, 8 березня, оголосив про заборону США на імпорт російської нафти та інших енергоносіїв, посиливши кампанію тиску на Москву на помсту за вторгнення в Україну.