RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Окупант не шкодує ні жінок, ні дітей: фотопідбірка наслідків обстрілу Маріуполя та Житомира

Вчора і сьогодні вночі українські міста Маріуполь та Житомир зазнали масованого обстрілу з боку російських окупантів. Ворог цілеспрямовано бив у місцях, де перебувають мирне населення. У тому числі – вагітні жінки та маленькі діти.

"Апостроф" зібрав фото наслідків обстрілу міст.

Сумарно з початку російського вторгнення у Маріуполі загинули вже тисячі людей. Кількість людей, які зараз перебувають під завалами, невідома. Ліквідація цих завалів, евакуація поранених та збирання вбитих неможливі через безперервну пряму військову атаку ворога. З цієї причини неможливо встановити реальну кількість поранених. Усі лікарні були заповнені вже на другий день обстрілів, а це – 2,5 тисячі ліжко-місць. За словами радника мера міста Петра Андрющенка, кількість загиблих у місті може бути від 15 до 25 тисяч людей.

Величезною трагедією, яка шокувала весь світ, став обстріл пологового будинку в Маріуполі. На сьогоднішній день відомо, що після бомбардування дитячої лікарні у Маріуполі постраждали 17 людей. "Неонацистами", з якими боряться російські терористи, стали діти, жінки, лікарі. Троє загинули, серед них одна дитина – дівчинка.

Крім того, сьогодні вранці у районі проспекту Будівельників у Маріуполі російські окупаційні війська з літаків обстріляли мирних маріупольців. За попередньою інформацією, є один загиблий.

Всі ці фотографії та відео обов'язково мають стати доказовою базою у Гаазькому трибуналі.

Кадри миттю облетіли весь світ, викликавши шок навіть у колишніх шанувальників РФ.

Отак виглядає місце падіння бомби, яку кинули на дитячу лікарню.

Окрім того, російські військові продовжують обстрілювати Житомир. Школа, лікарні мирні будинки, котельня - ворог продовжує знищувати місто, в назві якого є таке бажане слово "мир". 9 березня агресор завдав чергового бомбового удару по місту. Внаслідок обстрілу 8 березня приватного сектору міста Малин Житомирської області загинули п'ятеро людей, з яких двоє дітей 2021 року народження.

Крім того, раніше окупанти влучили до пологового будинку Житомира та знищили житлові будинки.