RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.25
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

14 травня

Всі новини

Вони ніколи не заговорять: у збитих російських льотчиків "випадково" не розкриваються парашути

Пілоти російської окупаційної армії часто гинуть через неправильне укладання парашутів при катапультуванні з підбитих літаків.

Про це повідомляє в Telegram Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

У відомстві зазначили, що днями українською системою ППО було збито російський літак Су-27. Ворожий льотчик катапультувався, але загинув. У ГУР Міноборони детально вивчають уламки цього та інших раніше збитих літаків російських нацистів, проте за попередніми даними результатів випливає, що однією з причин неспрацьовування парашута може бути його умисне неправильне укладання перед вильотом.

"На перший погляд це парадоксальний висновок. Проте, виходячи з того, що російським матерям для задоволення геополітичних амбіцій кремлівського карлика Путіна належить розгорнути воістину стаханівський рух за народженням не дітей, а танкістів, артилеристів і фахівців інших військових спеціальностей, багато тисяч яких стали у українських чорноземів такий варіант не слід повністю виключати", - заявили в ГУР Міноборони України.

Крім того, Головне управління розвідки підкреслило - кожен з російських льотчиків, які здійснюють бойові вильоти в українське небо, що вбиває українських жінок та дітей, руйнує 500-кілограмовими бомбами та ракетами наші міста, що мають тисячолітню історію, за міжнародними канонами є військовим злочинцем. На цих нелюдей може чекати тривалий тюремний термін.

"Віддавати таких людей у руки правосуддя та відкрити правду всьому світу – це якось не за кремлівськими правилами. Краще льотчику перед вильотом силами традиційно сіренького та непомітного особиста (спадкоємця "залізного Фелікса" та дрібного Путіна) трохи "підправити" парашут", - наголосили у Головному управлінні розвідки.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що військовослужбовцями Нацгвардії України в Харківській області було затримано пілота збитого винищувача російських окупантів. На допиті він зізнався, що його командування свідомо наказало на бомбардування мирних кварталів.