RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Кого ще пошлють удобрювати українські землі? Путін відправив на війну новобранців та "альтернативників", відео

Росія посилає на війну в Україну новобранців та "альтернативників", які відпрацьовують на громадських роботах замість термінової служби. Вони мали завдання відволікати на себе вогонь Збройних Сил України, поки більш підготовлені виконують свої військові завдання.

Про це розповів російський військовополонений, відео з ним опублікувала Служба безпеки України на своїй сторінці у Facebook.

Владислав Лихавидов із Волгограда лише місяць тому призвався до армії, і за цей час встиг стати військовим злочинцем та військовим бранцем. За його словами, його підрозділ, який російське командування закинуло на українську землю, було сформовано з "альтернативників", яких не мали задіяти для військових операцій або відряджень, а максимальний термін їхньої служби - 5 місяців.

Як зазначив полонений, вони не хотіли їхати воювати в Україні.

"Насправді, всі і від ваших і від своїх гинуть. Тобто, знову ж таки, недосвідченість солдатів, бо ніхто не знає, що за завдання виконати і навіщо. Я досі не розумію, навіщо потрібна ця війна. Я не бачу у ній сенс взагалі, тобто територію – сенсу немає. За фактом просто більшу частину молодого населення зараз втратили", - зазначив він.

Як додали в СБУ, тепер він дає свідчення проти інших окупантів та допомагає Службі безпеки довести справу до Гаазького трибуналу. На порятунок не сподівається, оскільки Росія навіть трупи своїх солдатів не забирає.

Нагадаємо, у Служби безпеки України перебуває російський найманець, який воював проти Збройних сил у складі приватної військової компанії "Вагнер". Він зізнався, що військове командування збрехало їм про те, що українці зустрічатимуть загарбників із посмішкою.