RU  UA  EN

Вівторок, 14 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.25
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

14 травня

Всі новини

Спрацювало більше половини: Верещук розповіла про гуманітарні коридори 12 березня

Віцепрем'єр — міністерка із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук повідомила, що із 14 "зелених" коридорів спрацювали дев'ять. Усього за 12 березня вдалося вивезти із зон активних бойових дій 13 тисяч українців.

Про це вона розповіла на своєму брифінгу 12 березня.

Верещук уточнила, що у суботу вдалося вивезти більше людей, ніж учора - 11 березня евакуйовано 7 тисяч.

Так, за 12 березня із Сум вдалося виїхати 8 тисячам українцям, із Краснопілля, Конотопа, Лебедина, Великої Писарівки – ще 3 тисячі.

У той же час, в Енергодарі Запорізької області не вдалося виїхати гуманітарній колоні, на блокпосту їх не пропустили російські окупанти. Водночас половину гуманітарного вантажу за 11 березня орки розікрали.

Крім того, частково спрацювали гуманітарні коридори у Київській області. Вивезено майже тисячу людей з Бучі, 1 264 мешканців з Немішаєвого та 600 мирних із Гостомеля. Проте, не запрацювали коридори у Ворзелі, Ірпені, Козаровичах, а у Бородянці окупанти обстрілювали людей.

Нагадаємо, у Бородянці "кадировці" захопили психоневрологічний диспансер, де знаходяться понад 600 людей, проте пізніше їх звідти вибили.

Раніше ми писали, у п'ятницю, 11 березня, під час евакуації з Броварського району Київської області російські окупанти під час обстрілів убили хлопчика спортсмена Дмитра Євдоченка та його матір.