RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

"Херсон був, є і залишається територією України!": опубліковано текст рішення місцевої влади про "референдум" окупантів

У мережі було опубліковано повне рішення влади окупованого Херсона щодо проведення так званого "референдуму" за визнання "Херсонської народної республіки".

Заява підписана мером Херсона та всім депутатським корпусом.

"Зараз Україною поширюється інформація про проведення 13 березня 2022 року в Херсоні так званого "референдуму" за створення в Херсонській області "народної республіки". Херсонщина була, є і буде невід'ємною частиною єдиної держави – України. Ми, депутати Херсонської обласної ради VIII скликання, як представники спільних інтересів територіальних громад Херсонської області, запевняємо, що Херсонщина – це частина суверенної та унітарної України. Інші сценарії не підтримуються ані мешканцями області, ані представниками депутатського корпусу обласної ради, ані законно обраної народом місцевої влади.

Херсонський міський голова Ігор Колихаєв та депутатський корпус Херсонської міської ради зазначає: Херсон був, є і залишатиметься на території України!

Херсон – це Україна!", - йдеться у заяві.

Як повідомляв "Апостроф", раніше місцевих жителів у Херсоні окупанти попередили про проведення антиконституційного "референдуму" за визнання "Херсонської народної республіки" 14 березня.