RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

20 вересня

Всі новини

На Донбасі окупант ударив по мирних громадян забороненими фосфорними боєприпасами: чим вони небезпечні

Уночі з 12 на 13 березня російські нацисти ударили по мирним жителям Попасної, що на Луганщині, забороненими фосфорними боєприпасами.

Про це повідомляє заступник голови Патрульної поліції Олексій Білошицький.

"Застосування фосфорних боєприпасів. Нищівна, руйнуюча, потворююча сила. Це те, що фашисти називали "Brennende Zwiebel" (пекуча цибуля, - ред.). Це те, що рашисти зараз випускають по нашим містам. Неймовірні страждання і пожежі", - написав Білошицький.

Фосфорні боєприпаси є надзвичайно небезпечною зброєю. Вони начинені білим фосфором або запальними речовинами на його основі, що дозволяє їм активно спалахувати від контакту з киснем.

Фомфорна зброя здатна викликати особливо важкі та болючі каліцтва, зокрема хімічні опіки, ураження кісток та кісткового мозку, омертвіння тканин, або спровокувати повільну та хворобливу смерть.

Застосування боєприпасів із білим фосфором заборонено Женевською конвенцією, якщо ця небезпека спрямована на цивільних. Та, як відомо, путлерівському режиму немає справи до будь-яких міжнародних договорів та умов.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що під Чернігівом сили оборони оперативного командування "Північ" розбили черговий танковий загін окупантів.