RU  UA  EN

Вівторок, 14 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.25
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

14 травня

Всі новини

Приїхали з Москви боротися з "фашистами": полонені батько та син розповіли свою історію

Російські військові полонені батько та син з Підмосков'я розповіли про те, як вони їхали нібито охороняти гуманітарний конвой, а також боротися із "фашистами" в Україну. Але їх кинули інші російські військові напризволяще у Маріуполі.

Про це вони повідомили у відео, яке розмістив журналіст Андрій Цаплієнко на своєму каналі у Telegram.

За їхніми словами, в обстрілюваному російськими окупантами Маріуполі батька та сина кинули свої ж без засобів захисту та аптечки, лише з автоматами. Вони вважали, що їдуть у Широкине охороняти гуманітарну колону. У результаті їхньої поїздки в Україну, вони так і не виявили ніяких "фашистів" на українській землі та здалися у полон.

На відео вони звернулися до громадян Росії не вірити російській пропаганді та порадили всім російським військовим в Україні не застосовувати зброю та самим здаватися у полон ВСУ.

"Ми вирішили здатися в полон, бо коли ми туди зайшли в Маріуполі, ми одразу зрозуміли, що нас кинули. Не туди, куди обіцяли (привезли – "Апостроф"). Ми не хотіли стріляти. Ми не хотіли зачищати місто. Ось коридор нам обіцяли, ми б там стояли і охороняли. Але нас кинули в таку фігню, на яку ми не підписувалися. Тому ми відразу сказали: "Ми стріляти не будемо". І ми не стріляли, нас коли взяли, перевірили нашу зброю - вона не стріляна", - зазначили полонені.

Вони також пояснили чому одразу не здалися у полон українським військовим. Як повідомили син та його батько, вони не знали куди бігти та що робити, були розгублені, тому сиділи та чекали.

Нагадаємо, Маріуполь продовжує залишатися однією із найгарячіших точок в Україні, окупованих ворогами, проте місцеві військові тримають оборону і дають гідну відсіч російському агресору. Бійці "Азова" відзвітували про успішне зачищення Маріуполя.