RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Росія може застосувати хімічну зброю: Дуда пояснив "вигоду" України

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що НАТО перегляне свою позицію про невтручання у війну в Україні у разі застосування РФ хімічної зброї.

Про це повідомляє Delfi.

Про можливість хімічної атаки з боку РФ раніше попередив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг. На його думку, заяви російського керівництва про те, що в Україні нібито працюють лабораторії з виробництва хімічної та біологічної зброї можуть бути підготовкою до цього кроку з боку самої Росії. Польський лідер також вважає, що Москва здатна вдатися до цього кроку.

"Якщо ви питаєте мене, чи може Путін застосувати хімічну зброю, то, на мою думку, зараз Путін може застосувати все, що завгодно, особливо коли він у важкій ситуації. Він уже програв цю війну з політичного погляду і з військової він теж явно не виграє", - висловив думку Дуда.

Польський президент заявив про те, що застосування зброї масової поразки змінить усі правила гри. У цьому випадку загроза нависне не лише над Європою, а й усім світом. Тому, на його думку, НАТО треба буде щось вирішувати.

Нагадаємо, раніше навіть російські вчені спростували фейк про розробку Україною біологічної чи хімічної зброї.