RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

15 травня

Всі новини

Захисники Маріуполя зубами тримаються за кожну цеглину - Максим Жорін

Захисники Маріуполя "зубами тримаються за кожну цеглину" міста.

Про це під час телемарафону в ефірі 5 каналу заявив керівник Центрального штабу Нацкорпусу Максим Жорін.

"Вчора була чергова спроба одразу по деяким напрямкам атакувати місто. Ця спроба була відбита, але треба розуміти, що ворог все ж таки зміг трохи просунутись. А найстрашніше те, що нападники встигли знищити цивільні об'єкти, в тому числі нанести величезні втрати по мирному населенню. Проте ворог отримав вчора дуже міцну відсіч і був змушений знову відкотитись назад", - розповів Жорін.

Росія 12 березня втратила знову декілька одиниць танків, БМП, а також 12 полонених росіян знаходяться зараз у полку "Азов" та морської піхоти.

За словами Жоріна, "пісні" російських полонених про те, що вони їхали когось захищати –брехня і жодної відповідальності не знімає, тому що вони цинічно вбивають місцеве населення.

"Це і є геноцид у прямому сенсі цього слова. Справа в тому, що окупанти це роблять не випадково, вони це роблять не тому що вони плутають позиції, чи ще щось. Вони це роблять усвідомлено, вони хочуть знищувати українців. Тому це і є геноцид", - пояснив Максим Жорін.

Як зазначив співрозмовник, на даний момент доволі складно порахувати загальну кількість місцевого населення, яке знаходиться по укриттях, так само як і дуже складно дати точну оцінку нанесеним втратам. Справа в тому, що загиблих намагаються прикопувати навіть в городах, немає можливості зібрати всі трупи по вулицях.

Коментуючи "зелені коридори" Максим Жорін відмітив, що російські військові використовують їх, щоб більш прицільно стріляти по цивільних.

"Вже декілька спроб таких коридорів були, і як тільки мешканці приходили на точки збору або пересувались по "коридору", одразу починались обстріли. Вони нас намагаються залякати. Але вони не розуміють, що ми з ними абсолютно різні. І це говорить лише про те, що жодного з них ми вже не відпустимо і помстимося за кожного українця", - резюмував він.

Нагадаємо, що за приблизними оцінками, в Маріуполі загинуло більше 1500 мирних громадян.