RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

Всі новини

Из военкомата на фронт? В Минобороны рассказали, будут ли мобилизованных отправлять сразу на войну

Не дивлячись на війну, непідготовлених людей на передову ніхто не відправляє, всі проходять необхідну підготовку.

Як повідомляє УНІАН, про це на брифінгу в Медіа Центр Україна заявив начальник управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ Збройних Сил України Роман Горбач.

Він нагадав про те, що підготовка рядового та сержантського складу у навчальних центрах проводиться за скороченими термінами та, залежно від складності операції, становить від 7 до 20 днів.

"Непідготовлених людей на передову ніхто не відправляє. Усі мобілізовані проходять відповідне навчання у той термін, який необхідний для певної військової спеціальності", – наголосив Горбач.

Він заявив також про те, що з початку повномасштабного російського вторгнення до своїх підрозділів повернулося майже 100% резервістів. Саме за рахунок колишніх учасників бойових дій і військовослужбовців та військовозобов'язаних, які вже відслужили, і відбувається комплектування бойових військових частин.

"Мобілізованих, які не проходили військову службу на першому етапі направляють для здійснення відповідної професійної підготовки до навчальних центрів, після завершення якої вони відбувають для комплектування підрозділів, які ведуть бойові дії", - пояснив Горбач.

Крім того, українцям нагадали про те, що для скарг створена та працює Гаряча лінія Міністерства оборони та ЗС України. Звертатися можна за телефонами:

0-800-500-410,
0-800-500-442,
044-454-44-99

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що в Україні можуть скасувати мобілізацію у воєнний час для IT-фахівців.