RU  UA

Росія хоче кинути білоруських військових на війну в Україні: названі за та проти

Нацистська Росія несе непоправні втрати у своїй війні проти України, унаслідок цього країна-терорист хоче кинути на територію нашої держави нове "гарматне м'ясо" - білоруських військових.

Про ймовірність такого розвитку подій розповів член комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки Сергій Рахманін для Апостроф TV.

"У Росії її велика кількість знекровлених чи практично знищених БТГ. Тому в них виникла потреба відновити ресурс у тій частині, де було втрачено боєздатність. Їх можна замінити російськими військовими частинами, але для цього потрібен час. А можна білоруськими – бо це і логістично, і політично простіше", - зазначив Рахманін.

Російські БТГ ще треба збирати по всій федерації, що займе багато часу, а от білоруські військові знаходяться фактично майже біля кордону з Україною. Щодо політичних вигод, то це зручно, бо ж Росії буде простіше приховувати власні втрати -"використовувати як гарматне м'ясо громадян іншої держави зручніше".

"Я нагадаю, що поранені, вантажі 200 – це рухається через територію Білорусі. Тому вони (білоруські військовослужбовці, - ред.) поінформовані набагато краще, ніж переважна більшість росіян. Я думаю, що білоруси не мають бажання виконувати бойові завдання на території України. І гинути тут", - зазначає нардеп.

Білоруси не мають жодної мотивації воювати за чужі інтереси та помирати в Україні заради невідомих цілей. Хоч російське командування зацікавлене у поповненні своїх сил, однак вони можуть побачити відсутність мотивації та зрозуміти, що користі від білорусів не буде.

"Але на сьогодні ймовірність використання білоруських резервів – десь на 80%. Цілком можливо, що їх будуть використовувати з допоміжною функцією - не будучи впевненими у їхній достатній підготовці, що не дозволить виконувати складні бойові завдання", - наголосив Рахманін.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що білоруські військовослужбовці протестують проти участі у війні проти України.