RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Пенсії на тимчасово окупованих територіях можна отримати за допомогою телефону або онлайн

У Міністерстві соціальної політики України розповіли, як українці можуть отримати пенсії на тимчасово окупованих територіях.

Про це повідомила заступник директора Департаменту Запорізького обласного управління соціального захисту Катерина Кривошей, передає "Суспільне".

Водночас вона додала, що у двох районах Запорізької області у зв'язку з активними бойовими діями соцпрацівники не мають можливості нараховувати та виплачувати громадянам пенсії. Йдеться про Пологівський та Василівський райни.

"Пологівський район, Василівський та Бердянський район сьогодні ще не отримали кошти за всіма нашими виплатами. І Міністерство соціальної політики 7 березня цього року прийняло Постанову, як таким районам виплатити цю допомогу. Це центральному рівні. Міністерство перерахує кошти Ощадбанку та Ощадбанк нарахує ці кошти за рахунками в інших банках.І також робитимуть це через поштові перекази, через трансферт Ощадбанку”, – пояснила Кривошей.

Також вона додала, що Запорізьке обласне управління соцзахисту працює щодня до 15.00. За її словами, громадяни, які знаходяться на тимчасово-окупованих територіях, можуть звертатися до органів соціального захисту через Інтернет або ж по мобільній мережі. Соцпрацівники готові їх консультувати.

Раніше ми також повідомляли про те, як справи з виплатою пенсій у березні.