RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Мобілізація в Україні: що робити, якщо без досвіду відправили на фронт

В Україні проходить мобілізація чоловіків віком 18-60 років. Ті, хто без досвіду – проходять спецпідготовку у навчальних військових центрах. У гарячі точки України, де проходять активні бойові дії, немають права відправляти непідготовлених бійців. Якщо ж правила мобілізації порушують, тоді треба звертатися на "гарячі лінії" Сухопутних військ.

Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр в етері "24 канали".

Наразі зафіксовано випадок, коли група непідготовлених до боїв чоловіків потрапила на передній край. Маляр наголосила, що зараз вирішується це питання. Водночас масових випадків порушень поки що не зафіксовано, лише поодинокі.

Телефони "гарячих ліній" Сухопутних військ України можна знайти на сайті Міністерства оборони або на їхніх акаунтах у соцмережах. Якщо порушення підтвердяться - вживатимуть усіх необхідних запобіжних заходів.

"Але дуже важливо, якщо ви повідомляєте, потрібно: прізвище, ім'я, по батькові та військову частину, куди така мобілізована особа потрапила. Тоді це встановлюватиметься", - уточнила Маляр.

"Гаряча лінія" українських Сухопутних військ – 0800 500 410.

Нагадаємо, в Україні від загальної мобілізації звільнили ще одну категорію громадян. Це прописано у прийнятому парламентом законі.