RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Розвідка розкрила важливі подробиці участі сирійських "добровольців" у війні проти України

Сирійські найманці, які вирішили удобрювати українські землі, розглядають участь у війні на боці РФ як шанс подальшого дезертирства та нелегальної міграції до європейських країн.

Про це повідомили в офіційному телеграм-каналі Головного управління розвідки Міноборони України.

За інформацією військової розвідки України, найближчим часом заплановано переміщення із Сирії до РФ та Білорусі озброєння, військової техніки та інших ресурсів для забезпечення окупаційних військ РФ. Президент Сирії Башар аль-Асад пообіцяв надати Путіну 40 тисяч бойовиків.

Під час вербування найманцям обіцяють, що вони виконуватимуть виключно поліцейські функції щодо наведення порядків на окупованих територіях. Але останнім часом серед сирійців почала поширюватися інформація про безпосередню участь у бойових діях проти українських військових, що значно знизило "бойовий дух" найманців.

До того ж, нещодавно у військову базу Хмеймім із РФ прибуло понад 30 бойовиків, які отримали поранення у боях проти захисників України.

"Це негативно позначилося на морально-психологічному стані інших найманців та призвело до відмови частини з них брати участь у бойових діях. Серед сирійських бойовиків навіть були зафіксовані випадки самокаліцтва. Частина найманців розглядають відправку до Росії та Білорусі як шанс подальшого дезертирства та нелегальної міграції до країн ЄС", - розповіли українські розвідники.

Нагадаємо, майже всіх чеченців, які також вирішили повоювати на українській землі, вже відправили до Аллаха українські військові.