RU  UA  EN

Субота, 15 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 червня

14 червня

Всі новини

Окупанти суттєво вичерпали ресурси: зведення Генштабу ЗСУ на ранок 18 березня

Збройні Сили України продовжують бити по угрупованням ворожих військ, які намагаються закріпитися та утримувати захоплені оборонні рубежі.

Про це повідомили вранці 18 березня у Генеральному штабі ЗСУ.

За останню добу було частково знищено та зупинено просування вглиб території України підрозділів зі складу 437-го навчального полку та 26-го танкового полку РФ.

Крім того, Повітряні сили завдали потужних ударів по колонах військової техніки противника, а зенітні війська разом із винищувальною авіацією України збили 14 повітряних цілей: 7 літаків, вертоліт, 3 БПЛА та 3 крилаті ракети.

"Загалом, стан, положення та характер дій сил оборони істотних змін протягом останньої доби не зазнали", – наголошується в ранковому зведенні.

У той же час через істотні втрати в особовому складі в РФ вдаються до прихованої мобілізації, залучають так званих добровольців, строковиків і курсантів, а також найманців із Сирії.

За даними Генштабу, низький морально-психологічний стан окупантів призводить до збільшення кількості випадків дезертирства та відмов військовослужбовців та найманців брати участь у війні проти України.

На окремих тимчасово зайнятих територіях окупанти РФ намагаються створити собі показовий позитивний імідж, роздаючи їжу мирному населенню. Водночас проводяться активні пошуки та затримання проукраїнських активістів, держслужбовців, учасників АТО/ОГС та членів їхніх сімей, а також інших громадян, які можуть організувати опір окупації.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, як українська авіація та ППО дали відсіч окупантам у небі.