RU  UA

Вкрали навіть дитячі труси: журналіст розповів про мародерство рашистів у Гостомелі

Російські окупанти у багатостраждальному Гостомелі на Київщині завдавали навмисної шкоди людям, мародерували і трощили все на своєму шляху. Зате на 8 березня подарували жінкам кіндери.

Журналіст Апострофа Руслан Вініченко, який тиждень провів у підвалі під дулами окупантів, розповів про злочини військових Російської Федерації.

"8 березня вони подарували всім жінкам кіндер-сюрпризи. Всім, хто до них виходив. І люди стали говорити, що вони про нас дбають. Але ж, друзі, це смішно! По-перше, кіндери вони, напевно, вкрали в якомусь магазині". Коли б ви бачили, що відбувається в квартирах... По моїй, наприклад, квартирі повсюди валяються порожні пляшки. А я тільки що закінчив ремонт. У січні. Я не говорю про годинник і золото – у мене вкрали навіть взуття! У сусідській квартирі 11-річна проживає дитина з аутизмом.Мама тієї дитини, яка теж була в тому підвалі, говорила, що у неї вкрали дитячі труси та кросівки.А потім на одному з солдатів вона побачила кросівки своєї дитини – у дитини просто 39 розмір. Вони розбили і розікрали все, завдаючи навмисної шкоди людям. А люди їм за кіндери дякували. Ні, я, звичайно, їм дуже вдячний, що вони мене не розстріляли. Але вони позбавили мене всього. У мене зараз нічого немає. Як і в інших людей" , - розповів журналіст.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що після вбивства окупантами мера Гостомелю Юрія Приліпка його тіло, ймовірно, замінували.