RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Де проводитиметься евакуація 19 березня: усі гуманітарні коридори

У суботу, 19 березня, в Україні відкриваються гуманітарні коридори для евакуації населення, а також для підвезення гуманітарної допомоги в прифронтові населені пункти.

Про це повідомила омбудсмен Людмила Денісова.

Гумкоридори

Маріуполь - Запоріжжя

Маршрут: Мангуш/Бердянськ - Токмак - Василівка - Кам'янське - Запоріжжя. З обов'язковим розмінуванням по всьому маршруту. Автобуси для евакуації та збору людей на шляху з Маріуполя буде відправлено з міста Запоріжжя. По маршруту до Запоріжжя слідують і приватні автомобілі маріупольців.

"Просимо забезпечити належну координацію дій російських військових підрозділів для пропуску колон автобусів для евакуації в обидві сторони за маршрутом та запобігання їх обстрілу", - закликає Денісова.

Бервиця - Бровари

Маршрут: Бервиця - Мокрец - Заворичі - Калита - Семиполки - Літки - Рожни - Пухівка - Калинівка - Бровари. Автобуси для евакуації будуть відправлені до 10:00 з міста Бровари. Люди із с.Бервиця самостійно рухаються до мосту с. Мокрець, де переходять річку Трубіж. До колони приєднуються люди з навколишніх н.п., зокрема й на приватних авто.

Буча - Білогородка

Маршрут: Буча - Ворзель - Михайлівка - Рубежівка - Забуччя - Дмитрівка - Капітанівка - Стоянка - Гореничі - Білогородка.

Автобуси для евакуації будуть відправлені до 10:00 із селища Білогородка. До колони приєднуються люди з навколишніх н.п., зокрема й на приватних авто.

Богданівка - Бровари

Маршрут: Богданівка - Новобогданівка - Рудня - Літки - Рожни - Пухівка - Калинівка - Бровари. Автобуси для евакуації будуть відправлені до 10:00 з міста Бровари. До колони приєднуються люди з навколишніх н.п., зокрема й на приватних авто.

Бородянка - Біла Церква

Маршрути: Бородянка - Пісківка - Біла Криниця - Кочеров - Брусилів - Фастів - Біла Церква. Автобуси для евакуації будуть відправлені до 10:00 з міста Біла Церква. До колони приєднуються люди з навколишніх н.п., зокрема й на приватних авто.

Гумвантажі

  • для Лисичанська Луганської області (Бахмут - Лисичанськ - Бахмут). Автомобілі з продуктами та медикаментами будуть відправлені із Бахмута.
  • для Сєверодонецька Луганської області (Бахмут - Лисичанськ - Сєвєродонецьк - Рубіжне - Сєвєродонецьк - Лисичанськ - Бахмут). Автомобілі з продуктами та медикаментами будуть відправлені із Бахмута.
  • для Попасної Луганської області (Бахмут - Попасна). Автомобілі з продуктами та медикаментами будуть відправлені із Бахмута.
  • для Херсона (Апостолове - Нововоронцовка - Берислав - Херсон - Берислав - Нововоронцовка - Апостолове). Автомобілі з продуктами та медикаментами будуть відправлені із селища Апостолове.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що в Луганській області "режим тиші" розпочнеться о 9 ранку 19 березня. Сьогодні з регіону почнуть евакуювати мирних мешканців та завезуть продукти.