RU  UA  EN

Пʼятниця, 28 червня
  • НБУ:USD 40.22
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.22
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 червня

Всі новини

Як визначаються міста, в яких включається сирена

Повітряні сили України фіксують приблизно курс ракети, спрямованої окупантами на українські землі. Траєкторія ракети може змінюватися, але все одно українцям передають сигнал тривоги в ті райони, через які може пролітати ракета, включаючи й саму мету російських фашистів.

Про це повідомив спікер Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в інтерв'ю "РБК-Україна".

"Завдання влади – попередити, що летить ракета. Більшість ракет ми виявляємо, бачимо звідки здійснюють пуски і напрямок польоту. Якщо вона летить, наприклад, з Криму в напрямку Києва, то по дорозі поетапно включається повітряна тривога. За алгоритмом ми прораховуємо, куди вона може влучити. Але зафіксовані і випадки, коли пуски робилися зі стратегічних ракетоносців, навіть з Каспійського моря – це дуже важко відстежити", - пояснив він.

Так, якщо ворожа ракета летить із Чорного моря на Вінницю, то сирена завиє спочатку в Одесі, потім Миколаїв, Умань, Тульчин, Немирів та відповідно Вінниця. За нею також сигнал тривоги можуть увімкнути у Житомирі та Луцьку.

За словами Юрія Ігната, хибних тривог – немає.

"Коли ми подаємо сигнали тривоги, то це точно достовірні дані. Тому ігнорувати їх – це на свій страх і ризик. Звичайно, краще як мінімум відійти подалі від військових об'єктів, які можуть бути цілями. Але, як ми бачимо, противник завдає ударів і по телевежах, і по спорудах ОДА, біля яких люди люблять гуляти з колясками", - наголосив він.

Раніше "Апостроф" розповідав, скільки у людей є часу після початку сигналу тривоги, щоб сховатися в укритті.