RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Західні експерти назвали величезні втрати Росії на війні в Україні: швидко замінити не вдасться

За період російсько-української війни на території України загинуло вже щонайменше 7000 російських солдатів. При цьому ще 20000 отримали поранення або потрапили в полон, через що вони не зможуть продовжити бойові дії найближчим часом. Таким чином, вже приблизно до третини основних бойових сил ворога виведені з ладу.

Про це заявив колишній морський піхотинець США Роб Лі, який зараз є старшим науковим співробітником Інституту досліджень зовнішньої політики, повідомляє видання The Washington Post.

"Це величезна втрата, і ви не можете легко замінити це", - сказав він. Росія може ввести нових призовників або закликати більше резервістів, але це послабить можливості спільних сил, "і це не на користь Росії", - сказав він.

Українські сили також зазнають втрат, хоча скільки їх публічно не відомо, бо вони також не жодних цифр. Чим довше затягнеться війна, тим небезпечнішим стане і їхнє становище, і тим більше шансів, що Росія подолає свої початкові помилки, сказав Джек Уотлінг із лондонського Королівського інституту об'єднаних служб.

Але при цьому він зазначив, що українські сили, схоже, залишаються високо мотивованими, тоді як є очевидні ознаки того, що моральний дух російських військ продовжує знижуватися. Російські війська продовжують здаватися, кидають свої транспортні засоби та виявляють мало ознак ініціативи у районах, які вони контролюють.

Раніше ми також публікували свіжу статистику втрат військ Путіна в Україні.