RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

15 травня

Всі новини

На яких поїздах повертають платний проїзд: в "Укрзалізниці" зробили заяву

Національний перевізник "Укрзалізниця" планує повернути платні проїзди поїздами, які не здійснюють евакуацію, а також, що курсують за кордон.

Про це сповістила пресслужба залізничної компанії.

Як пояснили в "Укрзалізниці", систематизований продаж квитків на міжнародні рейси дозволить громадянам планувати подорожі заздалегідь, гарантовано забезпечивши місця у вагоні.

У компанії зауважили, що за час війни 2,75 мільйона українців та іноземців врятували залізницею, доставивши їх у безпечні місця. Цю практику планують продовжити: надалі безкоштовними залишаться евакуаційні поїзди внутрішнього сполучення та міжміські електрички.

"Ми також бачимо нормалізацію трафіку за кордон: близько 12 тисяч пасажирів на день замість 20 тисяч ще тиждень тому. А відтак ми систематизуємо процес посадки і вводимо можливість цивілізовано придбати квитки та оплатити послуги перевізника. Це дозволить нам у свою чергу виконати свої зарплатні зобов'язання перед поїзними бригадами, які з першого дня війни самовіддано вирушають у рятівні евакуаційні рейси, подекуди курсуючи по два тижні поспіль", - зазначили в "Укрзалізниці".

Нагадаємо, що "Укрзалізниця" з початку війни перевезла уже майже тисячу вантажних вагонів "гуманітарки".