RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Улюбленець Путіна: що відомо про генерала, який наказав бомбити пологовий будинок у Маріуполі

Генерал-полковник Михайло Мізінцев особисто керує облогою Маріуполя Донецької області, який окупанти "зачищають" з 1 березня. Саме він наказав бомбити, зокрема, маріупольський пологовий будинок.

"Апостроф" зібрав основні факти біографії "улюбленця Путіна" Михайла Мізінцева.

З відкритих джерел відомо, що Мізінцев - 1962 року народження.

Примітно те, що головний руйнівник Маріуполя навчався в Україні. Сам родом одного з сіл Вологодської області. Після закінчення Калінінського суворовського військового училища (1980 р.), навчався у Київському вищому загальновійськовому командному училищі (1980-1984 рр.).

Далі до 1989 року служив у Німеччині. Був командиром розвідувального взводу, командиром розвідувальної роти танкового полку танкової дивізії у Групі радянських військ у Німеччині. Надалі служив у Західній групі військ до 1990 ріоку. Був начальником штабу - заступником командира розвідувального батальйону танкової дивізії загальновійськової армії. Потім служив у Закавказькому військовому окрузі.

Після чого вирішив продовжити освіту. З 1993 по 1996 був слухачем Військової академії імені М. В. Фрунзе, після закінчення академії став старшим офіцер-оператором Головного оперативного управління Генштабу Збройних сил РФ (з 1996 по 2001 рік). Далі до 2003 року був слухачем Військової академії Генштабу ЗС РФ.

У 2003-2007 роках був начальником групи Головного оперативного управління Генштабу ЗС РФ.

2007-2010 рік – начальником оперативного управління – заступником начальника штабу Московського військового округу.

У 2010-2011 роках – начальником оперативного управління – заступником начальника штабу Північно-Кавказького військового округу.

2011-2012 рр. – начальником оперативного управління – заступником начальника штабу Південного військового округу.

2012 року став начальником Центрального командного пункту Генштабу Збройних Сил Росії. 2014 року дослужився до військового звання "генерал-лейтенант".

Під час операції в Сирії керував міжвідомчим координаційним штабом РФ щодо повернення біженців.

9 березня Маріуполі під час нальоту російської авіації було знищено пологовий будинок у центрі міста, лікарню, дитяче та терапевтичне відділення. Але в Росії традиційно назвали все "фейком".

Раніше "Апостроф" повідомляв, що станом на 22 березня російська армія не вдається до масштабних наступів, проте під Маріуполем стискається кільце облоги.