RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

У Маріуполі "віджимають" евакуаційні автобуси: як окупанти вивозять людей до РФ

У Маріуполі Донецької області, де тривають жорсткі бої, бойовики намагаються насильно відправляти евакуаційні автобуси в Росію.

Про це повідомила речниця холдингу Ріната Ахметова SCM Наталія Ємченко.

За її словами, деякі громадяни їдуть добровільно, аби тільки не сидіти у підвалах під обстрілами. Однак, частину вивозять насильно, хоч люди просять російських військових випустити їх у бік Бердянська та Запоріжжя.

"Частина людей їдуть добровільно – аби не треба було сидіти у підвалах, частину вивозять обманом, частину вивозять насильно. Факт залишається фактом – люди опиняються у Таганрозі, у деяких забирає паспорти в обмін на довідки, деяким повідомляють, що у них заборона на 2 роки на в'їзд в Україну... В районі Мангуша російські війська віджали українські евакуаційні автобуси вже з людьми (які мали їхати на Бердянськ) і намагаються розвернути їх у бік Донецька", - повідомила вона.

Речниця розповіла про нескінченний потік повідомлень від людей із запитаннями, що робити і чи може допомогти хтось із правозахисників, які намагаються повернутися.

"Нічого прямо зараз зробити з цим не можна. Вкотре просто фіксую факт. І завдання – шукати алгоритм забирати наших людей із Росії. Його поки що немає. Але точно знайдемо. Сподіваюся, що до кінця тижня", - додала Наталія Ємченко.

Нагадаємо, що бійці полку "Азов" знищили у Маріуполі офіцерський склад армії Росії.