RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

ЗСУ ведуть кругову оборону Маріуполя: зведення Генштабу на ранок 23 березня

Станом на 6:00 середи, 23 березня, на 28-му добу героїчного протистояння України воєнному вторгненню РФ, угруповання об’єднаних сил блокує просування окупантів у напрямку на Попасна та Курахове, а також здійснює кругову оборону Маріуполя. Наразі ЗСУ ведуть оборонну операцію на Східному, Південно-Східному та Північно-Східному напрямках.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у своєму зведенні у Facebook.

"Противника на окремих напрямках деморалізовано. Так, під час штурму міста Маріуполя, в одному із загонів спецпризначення, що залучений до ведення активних бойових дій, менш ніж 10% особового складу готові продовжити участь у війні, решта особового складу вбиті, поранені, хворі або деморалізовані", - йдеться у повідомленні.

Минула доба відмічається активними діями ворожої авіації та завдання ракетних ударів. Водночас Угруповання Повітряних Сил ЗСУ відбиває атаки. Так, за 22 березня було уражено понад 17 повітряних цілей ворога: шість літаків, п'ять БПЛА, один гелікоптер та п'ять крилатих ракет. Також наша авіація завдавала нищівних ударів по скупченню ворожої техніки і особового складу, а також здійснювали ураження крилатих ракет фашистів.

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Східний напрямок

Наразі оперативні угруповання військ діють у Донецькому, Слобожанському та східній частині Таврійського операційних районів. ЗСУ блокують відновлення наступу на Слов’янськ та населений пункт Лозова, а також стримуючи просування на Запоріжжя.

Північно-Східний напрямок

Проводиться оборонна операція у визначеній операційній зоні. Більше всього зусиль покладено на прикриття держкордону, а також стримування наступу окупантів біля населеного пункту Малин.

Сіверський напрямок

ЗСУ утримують оборону Чернігова, а також стримують вороже просування до Києва.

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Південно-Східний напрямок

ЗСУ продовжує обороняти Миколаїв та населені пункти Миколаївської області. Також здійснюється підтримка дій сухопутних угруповань українських військ та окремих підрозділів, оборона пунктів базування і морських портів у Чорноморській операційній зоні. Крім того, українські військовослужбовці стримують орду у напрямках на Кривий Ріг та Нововоронцовку, виконуються стабілізаційна операція та завдання ТрО.

У свою чергу, у РФ триває прихована мобілізація, щоб компенсувати втрати живої сили в Україні. Намагаються долучити ексвійськовослужбовців, віддається перевага тим, хто має бойовий досвід.
На території Білорусі проводиться активне переміщення місцевої військової техніки та російської, а також подальше її накопичення вздовж кордону з Україною. Водночас білоруські партизани частково вивели з ладу залізничне сполучення між Білоруссю та Україною.

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Детальніше читайте у нашій хроніці: ЗСУ тримають оборону Києва, Чернігова та Маріуполя: хроніка війни в Україні 23 березня