RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Коли закінчиться активна фаза боїв в Україні: Арестович дав прогноз

Активні бойові дії в Україні завершаться протягом двох-трьох тижнів, після чого настане позиційна боротьба. У цій війні Росія вже стратегічно програла.

ЗСУ вийшли до Херсонської області, ворог зазнав удару у Бердянську: хроніка подій війни 24 березня

Таким прогнозом поділився радник голови ОП Олексій Арестович на своєму Youtube-каналі.

“Коли закінчиться війна, припускати складно. Можу сказати, коли закінчиться активна фаза. Вона закінчиться протягом двох-трьох тижнів. Вони втратять будь-яку можливість наступати хоч десь хоч якимись значними силами. Тобто оперативна фаза, якщо військовою мовою говорити, вона має загаснути максимум через три тижні”, – сказав він.

На думку Арестовича, після цього розпочнеться позиційна боротьба, яка виглядає як стояння на місці.

“Репетицію її зараз ми бачимо в дуже багатьох місцях, коли російські війська стоять на місці і вони не мають ані боєприпасів, ані палива, ані матеріальних запасів, щоб рухатися далі. Вони видихнулися просто. А забезпечувати колони на дистанції в десятки, а то й сотні кілометрів ворожою територією та ще й, коли зараз піде зелень, зеленка (ідеальні умови для наших партизанів) – це нерозв'язне завдання”, – стверджує радник голови ОП.

Він висловив упевненість, що Російська Федерація вже стратегічно програла Україні.

“Ми зараз переводимо цю поразку в оперативну – це займе якийсь час. І їхнє абсолютно безглузде використання нечисленних ресурсів, які вони могли набрати, якраз і призведе їх до катастрофи. Воно призведе їх до оперативної поразки на полі бою”, – вважає Арестович.

За його словами, російські війська стоятимуть в обороні та знищуватимуться ЗСУ та партизанами.

"І чим швидше вони це зрозуміють, тим швидше вони звідси заберуться. Чим швидше заберуться, тим швидше настане мир. На наших умовах”, – резюмував Арестович.

Раніше Олексій Арестович розповів, що в Київській області перебувають близько 12 тисяч російських окупантів, більшість з яких опинилися в оточенні завдяки скоординованим діям українських Збройних Сил.