RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Знищення десантного корабля в Бердянську: прикордонники дякують російському пропагандисту за наведення

Українські прикордонники подякували російському журналісту-пропагандисту за те, що засвітив прихід десантного корабля "Орськ" в Бердянськ, який 24 березня успішно знищили.

Про це повідомив голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко у соцмережі Facebook.

За його словами, йдеться про Валентина Гвоздєва - репортера телеканалу "Зірка" з його телевізійним сюжет про судно Чорноморського флоту.

"За це він отримує прикордонну відзнаку в конкурсі "Смарагдова ліра", метою якого є утвердження ідеї розбудови незалежної України... А перемагає він з детальним телевізійним сюжетом про великий десантний корабель "Орськ" Чорноморського флоту в порту Бердянська. Звісно були й інші лауреати, але за повноту розкритої теми конкурсна комісія була одноголосна", - наголосив він.

Вранці 24 березня у Бердянську, тимчасово захопленому російськими окупантами, прогриміли потужні вибухи, внаслідок яких сталося сильне загоряння Бердянського порту.

Згодом виявилося, що потужні ранкові вибухи були роботою ЗСУ, внаслідок чого було знищено великий ворожий корабель "Орськ". Також від удару було пошкоджено ще три російські судна ("Саратов" "Куніков" та "Новочеркаськ").

Як повідомлялося, у мережі показали відео, як палає російський десантний корабель у Бердянську.