RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Біженців з України попередили про несподівану небезпеку в Європі: що потрібно знати

У Європі сутенери влаштували полювання на українських жінок. Європейські країни повинні терміново вжити заходів щодо недопущення порушення Конвенції Ради Європи про заходи протидії щодо торгівлі людьми.

Про це заявила уповноважена з прав людини Верховної Ради Людмила Денісова.

Вона зазначила, що хвиля мігрантів з України до сусідніх країн підвищує ризик їхнього потрапляння в ситуацію торгівлі людьми. Особливо вразливі жінки, діти та особи з інвалідністю.

Денисова констатує, що у європейських країнах спостерігається збільшення випадків трудової та сексуальної експлуатації, насильницького використання людей, зокрема дітей.

"Виявлено факти, коли у Любліні (Польща) під виглядом пропозиції транспорту, роботи або житла сутенери полюють на українок біля пунктів притулку для біженців. Також працюють групи осіб, видаючи себе за волонтерів, які намагаються заманити жінок у невідомі автомобілі" , - попередила Денисова.

Реагуючи на ці факти, Європейська комісія запустила мережу координаторів боротьби з торгівлею людьми.

"Закликаю європейські країни вжити заходів щодо недопущення порушення Конвенції Ради Європи щодо заходів щодо протидії торгівлі людьми, що виключить можливість потрапляння громадян України в такі ситуації. Особливо необхідно покращити перевірку на кордонах, щоб захистити дітей, у тому числі тих, що залишаються без супроводу", - написала Денисова.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що з початку війни Україну вже покинули 3,6 мільйона біженців.