RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Окупанти атакують із трьох сторін: карта бойових дій в Україні на 26 березня

Станом на суботу, 26 березня, російська армія не вдається до масштабних наступів, атаки продовжуються з трьох сторін. При цьому українські захисники відбивають атаки окупантів і жене їх із українських територій.

Карту бойових дій в Україні опублікувала пресслужба Міністерства оборони Великої Британії на своєму акаунті в Twitter.

Бойові дії продовжуються на півночі, сході, а також на півдні України.

Так, на півночі Чернігів рознесено повністю, залишилося менше половини мешканців, про що заявив мер міста Владислав Атрошенко. Чернігів в оперативному оточенні, ворог свідомо знищив міст, який сполучав місто з Київським напрямком. Немає можливості ні влаштувати гуманітарні коридори, ні забрати поранених.

На південній частині країни офіцер ОК "Південь" Владислав Назаров повідомив, що катери РФ намагалися висадити диверсантів на узбережжі Одеської області. Проте ситуація там зараз стабільна та контрольована. Водночас в окупованому російськими військами Херсоні більше не доступні українські FM-радіостанції – люди кажуть, що чують в етері лише російські радіостанції.

На сході російські окупанти завдали ракетного удару "Точкою-У" по Лисичанську, шахта була знеструмлена, працівників намагалися дістати з неї. Декілька об'єктів інфраструктури горіли і в Сєвєродонецьку.

Фото: twitter.com/DefenceHQ

ми писали, у Сєвєродонецьку горять продуктовий склад, два житлові будинки та кілька дачних будинків, також пошкоджені гаражі станції швидкої допомоги в місті. У зоні ураження постраждала одна жінка.